Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Falck skal stå for brandberedskabet på belgisk atomkraftværk

Falck har fra årsskiftet overtaget ansvaret for brandberedskabet på atomkraftværket Electrabel i Belgien. Det er forretningsområdet Falck Fire Services første kontrakt i Belgien, men Falck står allerede for beredskabet på fem andre atomkraftværker, nemlig fire i Spanien og Forsmarks Kärnkraftverk i Sverige.

Brandvæsen

Falck-topchef: Kynisk og brutal oprydning venter

Falck har de seneste år haft en imponerende vækst, men det er sket gennem opkøb, der ikke har givet indtjening. Derfor kaster Falcks nye topchef, Jakob Riis, sig nu over en stor oprydningsopgave, hvor han med egne ord vil være ”kynisk og brutal”. Mange af de 16 forretningsområder i 45 lande skal skæres væk, og et stort forretningsområde sættes allerede nu til salg.

Brandvæsen

Alarmopkald fra mand i skorsten varede fire timer

Der var formentlig tale om Danmarkshistoriens længste 112-opkald, da Københavns Brandvæsens alarmcentral lørdag blev ringet op af en mand, som var fanget i en skorsten på Frederiksberg. Den 27-årige mand havde undladt at tage sin medicin i flere dage og i stedet taget amfetamin, og det fik ham til at kravle ned i skorstenen, hvor han sad fast. Det lykkedes ham at ringe 112 fra en medbragt mobiltelefon, men da han ikke vidste, hvor skorstenen befandt sig, varede telefonsamtalen med alarmcentralen fire timer.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Ambulancebehandleruddannelsen placeres i Esbjerg og Hillerød

I dag er det Rybners i Esbjerg og Erhvervsskolen Nordsjælland i Hillerød, som står for redderuddannelsen. Og de kommer også til at stå for den nye ambulancebehandleruddannelse, når den lanceres fra 1. januar 2019. Det er resultatet af en udbudsrunde, hvor en række institutioner har vist interesse for ambulancebehandleruddannelsen.

Præhospital

Manglende natflyvning skyldes frygt for havarier

Når Sundhedsstyrelsen anbefaler, at de kommende lægehelikoptere kun anvendes om dagen, så skyldes det ikke, at der mangler detaljerede GPS-oplysninger om el-ledninger og andre forhindringer, sådan som flere medier ellers har rapporteret i dagens løb. Men erfaringer fra USA viser, at der sker mange ulykker med læge- og ambulancehelikoptere om natten, og derfor har Statens Luftfartsvæsen anbefalet, at lægehelikopterne kun anvendes om dagen. I perioden 2002-2005 var der 55 ulykker med lægehelikoptere i USA, og 62 mistede livet i ulykkerne.

Præhospital

Ambulancefolk: Kirsten Lee provokerer og skaber risiko for nye arbejdsnedlæggelser

Det radikale regionsrådsmedlem Kirsten Lees udmelding om, at de seneste måneders hårde kritik af akutberedskabet i Region Hovedstaden skyldes usaglig fagforeningspolitik samt at alarmcentralen og Københavns Brandvæsen har ansvaret for problemerne i akutberedskabet, skaber vrede hos Brandfolkenes Organisation, der organiserer ambulancefolk i Københavns og Frederiksberg brandvæsener. Organisationen mener, at Kirsten Lee bevidst provokerer ambulancefolkene, og at det skaber risiko for nye arbejdsnedlæggelser, der kan udvikle sig til en konflikt af et omfang, som ikke er oplevet tidligere.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Falck: Brugen af underleverandører vil stige i de kommende år

I dag er Danmark det eneste land, hvor Falck selv driver langt størstedelen af autohjælpsstationerne. I de andre lande, hvor Falck leverer autohjælp, er det underleverandører, som står for opgaven i Falcks navn. I en ny strategi slår Falck imidlertid fast, at brugen af underleverandører også vil stige i Danmark.

Autohjælp

Falck fik travl start på 2012

Årets første måneder har været præget af hård frost, og det har givet Falck sved på panden. Siden årsskiftet har Falck således haft 24.554 starthjælpsture, 18.595 biler er blevet repareret på stedet og redderne har udskiftet 2.465 gamle batterier. Og netop batteriskifte har været en stor succes i den kolde tid, fortæller Falcks autochef, Morten Svith Rosenlund: ”Rigtig mange problemer kan løses på stedet ved at skifte batterier. Men også reparationer af knækkede ledninger, dårlige stelforbindelser og utætte slanger sparer kunderne tid og måske også værkstedsudgifter”.

Autohjælp

Større autohjælpskontrakt i udbud

En af de større autohjælpskontrakter i Danmark er blevet sendt i udbud. Det er Forsvaret, som udbyder autohjælpen til køretøjer med 20.000 brugere. Der er tale om en fire-årig kontrakt med en kontraktværdi på ca. 5 mio. kr., der sidste år omfattede næsten 600 assistancer til Forsvarets køretøjer, som har en totalvægt på helt op til 110 tons.

Fra arkivet – Politi

Politi

Beredskaber må anvende andre platforme til datatrafik

Det kommende digitale radionet for det danske beredskab vil ikke nødvendigvis kunne håndtere overførsel af store datamængder, og derfor kan man godt forestille sig, at nogle dele af beredskabet ikke kan nøjes med at bruge det nye radionet. I stedet må de så anvende andre kommunikationsplatforme, som er skræddersyet til formålet. Det skriver Økonomistyrelsen, der har ansvaret for udbuddet af radionettet, i en statusskrivelse til landets beredskabschefer.

Politi

Vellykket beredskabsøvelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg

Hvor godt fungerer beredskabet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg i tilfælde af, at en person med tilknytning til bandemiljøet kommer til Fælles Akutmodtagelsen med skudsår? Svaret er, at beredskabet er ”ganske tilfredsstillende”. Det er konklusionen, efter at sygehuset og Syd- og Sønderjyllands Politi den 27. november 2018 gennemførte en såkaldt procedureøvelse.

Brandvæsen

SINE Services skudt i gang

Effektiv koordinering og fælles overblik i kaosfasen. Det er nogle af gevinsterne ved de to SINE Services pilotprojekter, der blev skudt i gang på et møde i september. På mødet deltog repræsentanter for alle beredskabssektorer, der tilsammen udgør den operative arbejdsgruppe. Henover efteråret skal arbejdsgruppen definere de operative rammer for pilottest af to forskellige it-løsninger, der enten hver for sig eller i samspil kan give beredskaberne en fælles visuel platform til koordinering af den tværgående indsats ved såvel små som store hændelser.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook