Brandvæsen

Varslingssirener og ny mobilvarsling testes onsdag kl. 12

Traditionen tro testes de danske varslingssirener kl. 12 på den første onsdag i maj. I år vil der også – for kun anden gang – blive gennemført en test af varslingssystemet S!RENEN, der vil sende test-advarsler ud til mobiltelefoner. Alle nyere mobiltelefoner burde automatisk modtage advarslen, der distribueres via en indbygget funktionalitet i telefonens styresystem.

Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

  • Sponsoreret indhold
    (Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Atter blå blink på Copenhagen Pride Festival

For 6. år i træk deltager det uniformerede Danmark i Copenhagen Pride Parade, der er en markering af både seksuelle minoriteters rettigheder og kampen for mangfoldighed og tolerance. Under overskriften ”Blå blink på Priden” deltager repræsentanter fra både redningsberedskabet, ambulancetjenesten og Forsvaret i arrangementet.

Brandvæsen

Nytår med mange småbrande og enkelte storbrande

Overgangen til 2014 blev præget af ganske mange småbrande over hele landet samt enkelte storbrande – herunder en stor tagbrand i Nyhavn, der satte 35 brandfolk i arbejde. Der er endnu ikke landsdækkende udrykningstal, men Falck har haft 153 brandudrykninger.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Advarer mod kommunal ambulancedrift

Det er en skidt idé, at flere nordsjællandske kommuner vil til at drive ambulancetjeneste. Det mener arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen HTS-A, der er faglig organisation for ledere og personale i servicesektoren. “Når politikere vil lege erhvervsmænd, kan det ende med en ren underskudsforretning, som skal betales over skatten”, siger Henrik Friis, chefkonsulent hos HTS-A. Han har længe beskæftiget sig med kommuner, der driver virksomheder.

Præhospital

Hovedstaden får ingen ekstra ambulancer

For få måneder siden advarede embedsmændene i Region Hovedstaden om, at de politisk fastsatte krav til ambulancernes responstider ikke kan overholdes, med mindre beredskabet øges med 12 ambulancer. Men i en ny budgetaftale afviser politikerne at øge beredskabet. Dermed er der udsigt til, at patienter forsat må vente i op til fire timer på ikke-akutte transporter.

Præhospital

Slut med ”Danmark Redder Liv”

Mandag besluttede regionsrådet i Region Syddanmark, at regionen tilslutter sig Trygfondens Hjerteløber-ordning. Dermed tyder alt på, at det er endegyldigt slut med den konkurrerende ordning, Danmark Redder Liv, som i dag drives i et samarbejde mellem Region Syddanmark, Region Sjælland, Dansk Folkehjælp og virksomheden FirstAED.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Autohjælpsfirma skifter kurs i hårdt marked

Konkurrencen på det danske marked for autohjælp bliver hårdere og hårdere, og de tre store aktører på markedet – Falck, Dansk Autohjælp og Viking – konkurrerer i stigende omfang på pris. Det får den fjerde landsdækkende aktør, DK Assistance, til at skifte kurs. Efter et underskud i 2015 vil selskabet fravælge kunder, hvor det er vanskeligt at tjene penge.

Autohjælp

Formanden for Reddernes Landsklub træder tilbage

Midt i en krise mellem Reddernes Landsklub og 3F har landsklubbens formand, Vagn Flink, meddelt, at han træder tilbage. Vagn Flink henviser til, at 3F har defineret en ny rolle for Reddernes Landsklub og formanden – og at de ikke modsvarer hans ønsker. En ny formand skal optage drøftelser med 3F om det fremtidige samarbejde.

Autohjælp

Viking bliver købt af norsk forsikringsselskab

Det norske forsikringsselskab If har overtaget autohjælpsvirksomheden Viking. Overtagelsen omfatter Vikings aktiviteter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, hvor Viking i alt har 320 stationer og udfører 460.000 assistancer om året. If er Nordens største skadesforsikringsselskab, og selskabet vil udvide Viking til flere lande og nye forretningsområder.

Fra arkivet – Politi

Politi

Kommuner må selv betale udgifter til Rigspolitiets strandnummer-projekt

Ved drukneulykker ved de danske kyster er det ofte svært at angive nøjagtigt, hvor ulykken er sket, og det giver problemer ved alarmeringen. Derfor har Rigspolitiet igangsat et landsdækkende projekt, hvor der er udviklet et særligt strandnummersystem. Som led i projektet får hver strand sit eget unikke nummer, der består af et bogstav og et trecifret tal. Men selv om det er Rigspolitiet – og dermed staten – som står i spidsen for projektet, så må kommunerne selv betale for at få opsat skilte med strandnumrene.

Politi

23-årig varetægtsfængslet efter dødstrusler ved 112-opkald

En 23-årig mand fra Aalborg er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete, efter at politiet var blevet tilkaldt, fordi den 23-årige tirsdag ringede 112 og truede med at slå den sundhedsfaglige visitator på AMK-vagtcentralen ihjel, hvis der ikke blev sendt en ambulance. Da politiet havde lokaliseret manden, slog han endvidere en politibetjent i hovedet med knyttet hånd.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Kørsel til fysioterapeut var ikke civil udrykningskørsel

Selv om ens søn har slået halsen, så kan man ikke køre med 163 kilometer i timen på motorvejen. Det har Østre Landsret afgjort i en sag, hvor en far mente, at han skulle frifindes, fordi der var tale om “udrykningskørsel”. Det var i oktober 2004, at faren blev ringet op hjemme i Gentofte. Sønnen var i skole, men var blevet skubbet ind i en radiator. Drengen var tidligere kommet til skade med halsen, og da faren kom frem til skolen, kunne han se, at drengen havde fået forskubbet nakkehvirvlen.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook