Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Ny udgave af retningslinjerne for indsatsledelse

Beredskabsstyrelsen har udsendt en ny udgave af Retningslinjer for Indsatsledelse. Den nye udgave indeholder bl.a. nye afsnit om varslingssystemet S!RENEN, om havmiljøberedskab, humanitær eftersøgning, oprettelse af evakuerings- og pårørendecenter m.m. Der er også et revideret afsnit om sikkerhedshændelser”.

Brandvæsen

Stor opgave for Hjælpevognsberedskabet ved den alvorlige togulykke

Banedanmarks særlige hjælpevognsberedskab deltog i alle tre etaper ved redningsarbejdet efter den alvorlige togulykke på Storebæltsbroen den 2. januar 2019. Både på skadestedet og da det ødelagte IC4-tog skulle rangeres til Nyborg, samt da toget skulle bringes til Aarhus den efterfølgende lørdag, var der behov for Hjælpevognsberedskabet.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Regionerne vil købe nye ambulancer for 480 mio. kr.

De fleste regioner har hjemtaget – eller planlægger at hjemtage – dele af ambulancekørslen. Det er baggrunden for en ny rammeaftale om indkøb af ambulancer og sygetransportkøretøjer, som fire af landets fem regioner i fællesskab har indgået. Aftalen til en værdi af 480 mio. kr. er gået til VW-importøren Skandinavisk Motor Co.

Præhospital

Nye retningslinjer for genoplivning af børn

Dansk Førstehjælpsråd har udgivet nye retningslinjer for genoplivning af børn. Baggrunden er, at de nyeste retningslinjer om genoplivning fra European Resuscitation Council kun kort beskriver basal genoplivning til børn for lægmand. Dansk Førstehjælpsråd tog derfor initiativ til en kontakt til Dansk Råd for Genoplivning samt de skandinaviske søsterorganisationer for at diskutere en skandinavisk approach.

Præhospital

Region Sjælland gør klar til at etablere 16 nye ambulancebaser

Den 1. februar 2024 hjemtager Region Sjælland ambulancedriften i omkring halvdelen af regionen. Det indebærer, at 16 nye ambulancebaser skal stå klar senest den 1. november 2023. Og derfor forhandler regionen i øjeblikket med Falck om lejeaftaler på Falcks eksisterende stationer, men samtidig har regionen udarbejdet et fleksibelt modulkoncept, der skal anvendes dér, hvor der skal bygges helt nye baser.  

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælps aktiviteter er nu samlet i ét selskab

Onsdag blev de fire centrale selskaber i Dansk Autohjælp-koncernen fusioneret, således at størstedelen af koncernens aktiviteter nu er samlet i ét selskab, Dansk Autohjælp A/S. Dermed er selskaberne Dansk Sygetransport, Dansk Alarm og Mobile Workforce ophørt som selvstændige selskaber og opløst, men deres navne bevares som binavne for Dansk Autohjælp.

Autohjælp

Her er de 165 danske virksomheder og personer med udrykningstilladelse i 2023

Der er i år 104 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er to færre end sidste år. Desuden har 61 virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer, hvilket er syv flere end sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for at udstede udrykningstilladelser.

Autohjælp

Viking tjener nu penge på autohjælp i Danmark

For første gang siden etableringen i Danmark i 2014 har norske Viking nu fået overskud på de danske autohjælpsaktiviteter. Kombinationen af en stærkere indtjening og en reduktion af lønomkostningerne har i 2017 givet Viking et overskud på 1,7 mio. kr. Vikings station i København – det tidligere Camoni – taber dog stadig penge.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Kørsel til fysioterapeut var ikke civil udrykningskørsel

Selv om ens søn har slået halsen, så kan man ikke køre med 163 kilometer i timen på motorvejen. Det har Østre Landsret afgjort i en sag, hvor en far mente, at han skulle frifindes, fordi der var tale om “udrykningskørsel”. Det var i oktober 2004, at faren blev ringet op hjemme i Gentofte. Sønnen var i skole, men var blevet skubbet ind i en radiator. Drengen var tidligere kommet til skade med halsen, og da faren kom frem til skolen, kunne han se, at drengen havde fået forskubbet nakkehvirvlen.

Politi

Ung mand tiltalt for at have påsat 57 brande i Aarhus

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har tiltalt en 24-årig mand for at have påsat 57 brande sidste år. De fleste blev påsat i Brabrand, men han har ifølge tiltalen også været på spil i Viby, Åbyhøj og Tilst. Ingen personer kom til skade ved brandene, men nogle steder er der sket skader for flere hundredetusinde kroner.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Brandstifter dømt til anbringelse på sikret afdeling

En 24-årig mand er ved byretten i Aarhus blevet dømt for at have påsat 57 brande forskellige steder i Aarhus sidste år. Dommen lød på anbringelse på en sikret afdeling uden længstetid. Det betyder, at der ikke er sat nogen slutdato for, hvornår han eventuelt må komme på fri fod. Den 24-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook