Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Antallet af blinde ABA-alarmer stiger fortsat

I 2011 rykkede brandvæsenerne ud til 12.201 blinde alarmer fra automatiske brandalarmeringsanlæg (ABA-anlæg). Det er 732 flere end i 2010. Stigningen skyldes, at der i 2011 er blevet sat flere nye anlæg op rundt omkring i landet. Beredskabsstyrelsen har imidlertid samlet en række gode råd, som måske kan medvirke til at nedbringe antallet af blinde alarmer fra ABA-anlæg.

Brandvæsen

TrekantBrand tildeler brandslukningskontrakt til Falck

Brandstationerne i Give, Grindsted, Ejby, Vejen, Brørup, Kolding, Billund, Egtved og Bredsten skal de næste fire år fortsat drives af Falck. TrekantBrand har således nu officielt tildelt Falck den fire-årige brandslukningskontrakt, som blev sendt i udbud i december 2019. Kontrakten træder i kraft den 1. januar 2021 med udløb den 31. december 2024.

Brandvæsen

Beredskabscenter Aalborg fyrer seks medarbejdere

Beredskabscenter Aalborg er gået ind i 2012 med røde tal på bundlinjen, og samtidig er der udsigt til et frafald af serviceopgaver og til at flere opgaver skal i udbud. Konsekvensen er, at beredskabscenteret må nedlægge omkring 10 fuldtidsstillinger. I denne måned har seks medarbejdere fået besked om, at de vil blive afskediget, mens de øvrige nedskæringer klares ved naturlig afgang. Desuden nedlægges tre stillinger som deltidsbrandfolk på brandstationen i Nibe.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Her placeres Region Hovedstadens ambulancer fra næste år

Når nye ambulancekontrakter i Region Hovedstaden træder i kraft pr. 1. februar 2023, så indebærer det også store ændringer i ambulancernes placering. I dag er regionens ambulancer fordelt på 22 stationer, men fremover placeres hovedparten af ambulancerne på fem hovedbaser, som kommer til at ligge i Tårnby, Hvidovre, Gladsaxe, Hillerød og Kokkedal.

Brandvæsen

Sverige: Borgere skal kunne slå alarm via sociale medier

Fremover vil man måske kunne slå alarm via Twitter, Facebook, chat og Skype i Sverige. Særligt de unges stigende brug af de sociale medier får i hvert fald svenske SOS Alarm, der driver de svenske alarmcentraler, til at indtænke alarmering via sociale medier i den kommende tekniske platform for alarmcentralerne, der også skal kunne modtage billeder og videoer.

Præhospital

Falck får ny korpslæge

Falck har ansat en ny korpslæge – eller virksomhedslæge, som funktionen nu betegnes. Jørgen Berg Dahl kommer fra en stilling som ledende overlæge på anæstesiafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, og han har erfaring med det præhospitale arbejde gennem 10 års ansættelse ved Region H’s akutlægebiler. Falcks hidtidige korpslæge bliver i stedet virksomhedslæge i Responce.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Viking fortsætter opbygning af stationsnet i Danmark

Norske Viking fortsætter arbejdet med at opbygge et nyt net af autohjælpsstationer i Danmark. Det sker efter at opsigelsesvarslet på Vikings aftale med den hidtidige danske samarbejdspartner nu er udløbet. Det bliver lokale virksomheder, som fremover skal drive Vikings danske stationer, og selskabet har fået en række uopfordrede henvendelser fra interesserede samarbejdspartnere.

Autohjælp

FDM snupper 80.000 kunder fra Falck

Den europæiske bilklubsorganisation ARC, der varetager mobilitetsaftaler for nye biler, dropper Falck til fordel for FDMs og Dansk Autohjælps nye selskab, FDM Vejhjælp. Dermed scorer FDM Vejhjælp en aftale om assistance ved mekanisk nedbrud, der dækker 80.000 nye, danske biler. Det nye selskab forventer at vokse med 10.000 kunder om året.

Autohjælp

Dansk Autohjælp har nu overtaget oprydning efter færdselsuheld

Ved månedsskiftet overtog Dansk Autohjælp opgaven med at rydde op efter færdselsuheld på de danske veje. Det sker efter at Rigspolitiet har gennemført en udbudsrunde, der fik et dramatisk forløb. Først vandt Falck nemlig opgaven som primær leverandør til politiet, men udbuddet måtte gå om, og i anden omgang vandt Dansk Autohjælp, mens Falck bliver sekundær leverandør – og dermed kun skal anvendes, hvis Dansk Autohjælp ikke kan rykke ud. Den nye aftale indebærer, at bilisterne kommer til at møde flere af Dansk Autohjælps køretøjer med blå blink.

Fra arkivet – Politi

Politi

Politiet får kun kendskab til en lille del af trafikulykkerne med personskade

Et nyt skadestueprojekt har vist, at politiet og vejmyndighederne kun får kendskab til en lille del af de uheld med personskade, der sker i Syd- og Sønderjylland. Som led i projektet har skadestuerne i Esbjerg, Aabenraa og Kolding i samarbejde med kommunerne og Syd- og Sønderjyllands Politi siden 1. oktober 2017 anonymt registreret tilskadekomne trafikanter på skadestuen.

Politi

Hverdagshelte fik dusør af Østjyllands Politi

I sidste uge modtog fem af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres flotte indsatser. Borgerne blev blandt andet belønnet for en redningsaktion og hurtig førstehjælp. Politidirektør Kirsten Dyrman fremhævede, at borgerne havde vist imponerende mod og handlekraft gennem deres handlinger.

Foto: Rigspolitiet
Politi

Færre men mere moderne alarmcentraler

Justitsminister Frank Jensen har besluttet, at politiets betjening af alarmopkald inden udgangen af 2002 skal varetages af særligt uddannet politipersonale på syv moderne alarmcentraler med ny IT-teknologi og elektronisk overførsel af alarmer fra alarmcentralen til de øvrige samarbejdsparter på alarmeringsområdet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook